SD Skövde bjuder på föreläsning med Katerina Janouch | Sverigedemokraterna i Falköping

SD Skövde bjuder på föreläsning med Katerina Janouch

Datum: 9 februari 2020
Tid: 13:00-16:00
Plats: Albal förening i Skaraborg, Skåningstorpsvägen 4, Skövde
Anmälan: Namn och mobilnummer skickas till skovde@sd.se senast 2 februari
Inträde: 20kr, kaffe ingår, köp av fikabröd tillkommer

”Utan sann yttrandefrihet kan samhället inte fungera”

Katerina Janouch är författare, journalist och opinionsbildare som de senaste åren kommit att bli en viktig röst i den svenska debatten, främst genom att utmana de sittande politikerna och framföra kritik mot den svenska migrationspolitiken, den ökande kriminaliteten och det faktum att Sverige kallar sig för ett feministiskt land när det samtidigt blir allt otryggare för flickor och kvinnor.
Hon fick sitt politiska genombrott då hon i januari 2017 framträdde på tjeckisk TV och redogjorde för den svenska samhällsutvecklingen, något som inte gillades av etablissemangets politiker. Självaste Stefan Löfven gick ut och kritiserade Janouch som enligt honom gjorde ett ”konstigt” uttalande. Katerina Janouch stod dock på sig i sin kritik och har sedan dess fått rätt på alla punkter.

Katerina Janouch är själv invandrare och kom som 10-åring till Sverige från dåvarande Tjeckoslovakien. Hennes far var dissident som kämpade mot den kommunistiska ockupationen, något som inspirerar Katerina i hennes kamp för yttrandefriheten i Sverige. Sann yttrandefrihet är nämligen grundvalen för demokratin – dessvärre finns enligt Janouch ingen verklig yttrandefrihet i dagens Sverige, vilket är orsaken till många av de samhällsproblem som i dag växt sig ohanterliga. Dessutom utnyttjas demokrati som begrepp av fundamentalister, vilket skapar farliga spänningar i landet och hotar vår frihet.

Katerina Janouch kommer att berätta om sin bakgrund, sitt arbete och sitt författarskap, samt berätta om sin syn på den svenska samhällsutvecklingen och möjliga scenarier för framtiden. I samband med föreläsningen kommer det finnas utrymme för diskussion och det kommer finnas tillfälle att köpa signerade böcker.

Alla hälsas hjärtligt välkomna